OğuzAkkaş
Site Sahibi&Yönetici
Üye No: 1
www.ilkogretimturkce.com
567 Mesajına Toplam 1900 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« : 06 Ocak 2009, 22:09 » |
|
# Başkasına yararı dokunan insan en kusursuz insandır. Sophokles # Bir kör bir köre yol gösterirse ikiside çukura yuvarlanır. Matthew Henry # Dostuna da, düşmanına da yardım et, çünkü o zaman dostunla daha yakın dost, düşmanınla da dost olursun. Clebul # Eğer hür bir toplum sayıca daha çok olan fakirlere yardım edemezse, sayıca az olan zenginleri de kurtaramaz. John Kennedy # Her yardım, cennete doğru bir basamaktır. H.Ward Beecher # Herkes ötekisine yardım etseydi, herkesin işi yapılmış olurdu. Erner Erchenbach # Işık yapmanın iki yolu vardır: ya kandil olmak, ya da yansıtan ayna… Edith Warton # İnsan, dostlarının acılarına, onlarla bir olup ağlayıp sızlamakla değil, yardım ve bakım ile katılmalıdır. Epukuros # İnsanın en iyi yardımı kendi kendisine yaptığı yardımdır. Goethe # İnsanlar, birbirlerine yardımdan el çektikleri gün, insanlık yok olur, karşılıklı dayanışma olmazsa toplumlar olmaz. Walter Scott # İyilik etmek, fenalıktan sakınmak hususunda birbirinizle yardımlaşın. günah işlemek ve haddi aşmak üzerinde yardımlaşmayın. Maide Suresi, 2 # Küçüklerin yardımı olmaksızın hiçbir büyüğün başarıya ulaştığı görülmez. Bu, ne küçüğü büyütür, ne de büyüğü küçültür. Cemil Sena # Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. V. Suttner # Size yapılan en ufak bir yardımı sakın unutmayınız, yaptığınız en büyük yardımı ise hiçbir vakit hatırlamayınız. Chilon # Yardımlar tıpkı çiçek gibidir, ne kadar taze ise insanları o kadar memnun eder. Chillon
|